Svenska sjö

Svenska sjö
DEN HÄR ANNONSEN GER OSS ETT BÅTKLUBBSTÖD FRÅN SVENSKA SJÖ. SVENKSA SJÖ GER YTTERLIGARE STÖD TILL KLUBBEN FÖR VARJE MEDLEM SOM VÄLJER ATT TECKNA FÖRSÄKRING VIA OVANSTÅENDE LÄNK

onsdag 27 maj 2015

Glöm inte att anmäla er till seglarlägret

Nu är det dags igen! Den 6-7 juni är klubbens barn välkomna på seglarläger vid klubbhuset i Blankaholm.

Tider: Samling lördag klockan 10 vid klubbhuset. För barn som inte sover över avslutas dagen med middag kl. 18 (hämtning kl 18.30). På söndag börjar vi klockan 9 med avslutning av själva lägret klockan 14.

Övernattning: De barn som är stora nog att sova över i klubbstugan är välkomna att göra det. Eller, om man är lite för ung för det, varför inte sova över med föräldrar eller far/morföräldrar i båt. Då kan man även vara med på kvällen. Kvällsmat och frukost kommer att serveras.

Program: På programmet finns förstås jollesegling men dessutom genomgång av jollarna, vad som är vad på en segeljolle, båtvett, sjösättning, tilläggning/avsegling från brygga, lite teori om hur man seglar (skotning, väjningsregler). Söndag förmiddag blir det en utflykt med jollarna. Vi kommer anpassa programmet efter deltagarnas ålder och erfarenheter. Blir det tillräckligt många lite större, segelkunniga barn och tillräckligt många funktionärer ordnar vi en längre segling med lunch för dessa under lördagen. Fika, Lunch och Middag kommer att serveras.
Förutom det ovanstående: trevligt umgänge, bad, fiske, lekar eller vad som gör tillvaron rolig.
Krav: Vi vill att barnen är simkunniga 25 m. Annars krävs att någon förälder är med. Flytväst ska användas vid bryggan.
Medtag: Kläder för olika vädertyper, flytväst. 25kr till glass. För de som ska övernatta: Sovsäck, eventuellt luftmadrass, madrass, liggunderlag eller liknande beroende på hur många det blir.
Anmälan: Senast den 31/5 till Per Sandström på persa@ifm.liu.se eller ring 0709481539
Pris: 100 kr/barn. Betalas vid ankomst.
Organisatoriskt stöd: Vi behöver vara fler vuxna som hjälper till med bland annat följande: Matlagning, Handling, Städning, Segling, Följebåtar mm. Ta chansen att umgås med andra vuxna klubbmedlemmar och barn under två dagar. Mat serveras även till funktionärer.
Jollar sökes: Det finns ett antal optimistjollar och två mirrorjollar i ordning. Vi kommer eventuellt att behöva fler jollar. Har du någon optimistjolle (eller någon större jolle som tex e-jolle, triss eller ok-jolle), ta med den till lägret eller låna gärna ut den.
Vänliga Hälsningar

Per Sandström mfl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar