Svenska sjö

lördag 7 maj 2022

Seglarläger

 

Seglarläger vid Strömmens Båtklubbs klubbhus 11-12/6


Efter ett par i år då det inte blivit något läger på grund av corona så är det är det nu dags igen!

Den 11 och 12 juni är klubbens barn välkomna på seglarläger vid klubbhuset i Blankaholm.

Tider: Samling lördag klockan 10 vid klubbhuset. För barn som inte sover över avslutas dagen med middag kl. 18 (hämtning kl 18.30). På söndag börjar vi klockan 9 med avslutning av själva lägret klockan 13.

Övernattning: De barn som är stora nog att sova över i klubbstugan är välkomna att göra det. Eller, om man är lite för ung för det, varför inte sova över med föräldrar eller far/morföräldrar i båt. Då kan man även vara med på kvällen. Kvällsmat och frukost kommer att serveras.

Program: På programmet finns förstås jollesegling men dessutom genomgång av jollarna, vad som är vad på en segeljolle, båtvett, sjösättning, tilläggning/avsegling från brygga, lite teori om hur man seglar (skotning, väjningsregler). Vi kommer anpassa programmet efter deltagarnas ålder och erfarenheter.

Förutom det ovanstående: trevligt umgänge, bad, fiske, lekar eller vad som gör tillvaron rolig.

Krav: Vi vill att barnen är simkunniga 25 m. Annars krävs att någon förälder är med. Flytväst ska användas vid bryggan.

Medtag: Kläder för olika vädertyper, flytväst. För de som ska övernatta: Sovsäck, eventuellt luftmadrass, madrass, liggunderlag eller liknande beroende på hur många det blir.

Anmälan: Senast den 3/6 till Per Sandström på per.o.sandstrom@liu.se eller ring 0709481539

Pris: 100 kr/barn. Betalas vid ankomst.

Organisatoriskt stöd: För att lägret ska gå att ordna så behöver det vara ett antal vuxna som hjälper till med bland annat följande: Matlagning, Handling, Städning, Segling, Följebår mm. Ta chansen att umgås med andra vuxna klubbmedlemmar och barn under två dagar. Mat serveras även till funktionärer. En del större barn som varit med förut får gärna vara med och organisera aktiviteter.

Jollar sökes: Det finns ett antal optimistjollar och en Enkrona ordning. Vi kommer eventuellt att behöva fler jollar. Har du någon optimistjolle (eller någon större jolle som tex e-jolle, triss, enkrona, tvåkrona eller ok-jolle), ta med den till lägret eller låna gärna ut den.

Vänliga Hälsningar

Per Sandström mfl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar